Продавець ПрАТ"РЕАГЕНТ розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
24 відгуків
ПрАТ"РЕАГЕНТ

Набір хімреактивів для вет-сан експертизи визначення нітратів у продуктах ПРАТ" Реагент "

від 85,50 ₴

  • В наявності
Набір хімреактивів для вет-сан експертизи визначення нітратів у продуктах ПРАТ" Реагент "
В наявності
від 85,50 ₴
Набір хімреактивів для вет-сан експертизи визначення нітратів у продуктах ПРАТ" Реагент "
+380 (50) 452-20-76
Тест-набори для клінічної діагности
  • +380 (50) 452-20-58 Ветеринарний відділ та хімреактиви
  • +380 (50) 452-20-85 Тест-набори для клінічної діагности
  • +380 (56) 370-38-67 Ветеринарний відділ та хімреактиви
  • +380 (67) 638-11-37 Тест-набори для клінічної діагности
+380 (50) 452-20-76
Тест-набори для клінічної діагности
  • +380 (50) 452-20-58 Ветеринарний відділ та хімреактиви
  • +380 (50) 452-20-85 Тест-набори для клінічної діагности
  • +380 (56) 370-38-67 Ветеринарний відділ та хімреактиви
  • +380 (67) 638-11-37 Тест-набори для клінічної діагности
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТЕРЖІВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦІЇ

01001, Київ, вул. Хрещатик, 24. Телефон: (044) 229-57-56. Факс: (044) 228-03-08.

 

ТУ У 24.4-13433137-055:2009                                                                                       ЗАТВЕРЖНО

Головний Державний Інспектор

ветеринарної медицини України

Голова Державного департаменту

ветеринарної медицини України

__________________ П.І. Вербицький

28.04.2009 р.

 

НАСТАНОВА

по застосуванню хімреактивів

для визначення нітратів

у продуктах та кормах рослинного походження.

 

1.    Склад набору:

1

 Галуни алюмокалієві

ГОСТ 4329-77, х.ч.;

10 пакетиків по  10 г

2

 Калій азотнокислий

ГОСТ 4217-77, х.ч.;

флакон 10,11 г

3.

 Перекис горілку 33%

ГОСТ 10929-76, х.ч.,

 флакон 20 мл

 

 

Набір призначений для визначення вмісту нітратів у продуктах та кормах рослинного походження згідно з ГОСТ 13496.19-93. Термін придатності набору зазначено на упаковці  (коробці), термін придатності реактивів зазначено на кожному флаконі.

 

2. ВИГОТОВЛЕННЯ РОБОЧИХ РОЗЧИНІВ.

2.1.Екстрагуючий розчин алюмокалієвого галуну з масовою долею 1% -  вміст     пакету (10 г) розчинити у 800 см3 дистильованої води, перенести в мірну колбу ємністю   1000 см3 і довести об’єм розчину до мітки. Розчин зберігати в склянці з притертою пробкою до 1 року. При помутнінні або появі осаду, розчин замінити на свіжий.

2.2. Основний розчин азотнокислого калію концентрації  (КNO3)=0,1 моль/дм3- 10,11 г азотнокислого калію, розчинити у 800 см3 екстрагуючого розчину у мірній колбі об'ємом 1000 см3 і довести об'єм до мітки тим самим розчином. Зберігати в склянці з притертою пробкою не більше 1 року. При помутнінні або появі осаду, розчин замінити на свіжий.

 

3. ПІДГОТОВКА  ПРОБІ ДО АНАЛІЗУ.

3.1. Визначення нітратів в овочах, фруктах, зелених кормах, борошні, баштанних культурах 1% розчином алюмокалієвого галу.

 Суть методу ґрунтується на тому, що нітрати екстрагуються з рослинної продукції 1% розчином алюмокалієвого галуну з наступним вимірюванням масової частки нітратів аналізатором.

Цей метод використовується у випадку, коли вміст хлоридів у пробі менший за вміст нітратів більш ніж у 50 разів. У Дзв'язку з цим, не можна використовувати цей метод для вимірювання концентрації нітратів в солоних огірках, солоних томатах і т. ін..

3.2. Проби рослинної продукції підлягають ретельному очищенню.

3.2.1. Картоплю, томати,огірки, кабачки  миють водою, витирають чистою тканиною насухо і розрізають хрестоподібно уздовж осі на 4 рівні частини . Від кожного плода       відбирають четверту частину для аналізу.

3.2.2. Баштанні культури. Плоди розрізають уздовж осі на сегменти довжиною 6-8 см по колу плода. Для аналізу відбирають по 2-4 сегменти з протилежних сторін таким чином, щоб в їх число потрапили тіньові та освітлені сонцем частини. З відібраних частин плоду знімають верхній шар, непридатний до споживання і видаляють насіння.

3.2.3. Цибуля. З цибулі знімають луску, розрізають хрестоподібно уздовж осі на 4 рівні  частини. Від кожної цибулини відбирають четверту частину для аналізу.

3.2.4. Перець солодкий. Плоди розрізають хрестоподібно уздовж осі на 4 рівні та          відбирають четверту частину для аналізу. При цьому вирізають і видаляють насіння та залишок плодоніжки.

3.2.5. Листові овочі (салат, капуста салатна, петрушка, щавель, селера, кінза, кріп та ін.) Рослини миють водою, підсушують фільтрувальним папером, а потім на повітрі.

3.2.6. Пробу аналізованого продукту з вологою подрібнюють на лабораторному млині до повного проходу через сито з отворами діаметром  1 мм. При отриманні залишку на решеті його подрібнюють ножицями, додають до просіяної частини і ретельно перемішують.

3.2.7 Буряк  та інші корнеплоди. Зрізають шийку і тонкий  кінець коріння та розрізають хрестоподібно уздовж  вертикальної осі на 4 рівні частини. Для аналізу відбирають        четверту частину

3.2.8. Капуста . Качани розрізають хрестоподібно уздовж осі на 4 або 8 рівних  частин.  Для аналізу відбирають четверту частину.

 

4. ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ

4.1 Проби рослинної продукції, підготовлені для аналізу згідно розділу 3.2.1-3.2.6           подрібнюють для отримання однорідної маси, мезги.

4.2 До 10,0 г мезги, вміщують у стакан ємністю 100 – 200 см3, додають 50 см3                           екстрагуючого   розчину (виготовленого за п. 2.1) і перемішують за допомогою мішалки протягом 3 хвилин. Перемішування  замінюють гомогенізацією протягом 1 хвилини.

4.3 При дослідженні рослин родини хрестоквітних ( капуста, редис, редька і т.д.) 10,0 г подрібненого матеріалу, поміщають в стакан ємністю 100 – 200 см3, додають 50 см3                екстрагуючого розчину, перемішують за допомогою мішалки на протязі 3 хвилин. Потім при помішуванні  додають по краплям (1,0 - 0,5 см3) 33%-ного розчину перекису водню до обезбарвлювання розчину.

4.4. В суспензію, отриману будь-яким методом відповідно п.п. 4.2. – 4.3. занурюють     електродну пару вимірюють концентрацію нітрат-іонів.

 

5. ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ

5.1 При оцінці аналізу користуються аналізатором іонів АІ-123, або “МІКОН” (МІН 100), або нітратометром.

5.2. Натискують клавішу “Старт”, через 30 секунд на табло прибору з’являється результат визначення – масова доля нітрат-іонів в пробі матеріалу, що аналізується, виражена         у мг/кг.

 

     Додаткові реактиви, що присутні у визначенні , але не входять у склад набору , повинні закуповуватися лабораторією окремо .

 

 

 

 

НАСТАНОВА РОЗРОБЛЕНА:

 

1. Центральною Державною лабораторією ветеринарної медицини

 

       2. ПрАТ "Реагент"  49019  м. Дніпропетровськ , вул. Ударників 27       Телефон: (056) 372-35-57 Факс: (056) 370-38-67

 

 

Інформація для замовлення
  • Ціна: від 85,50 ₴
Контакти
+380 (50) 452-20-76
Тест-набори для клінічної діагности
+380 (50) 452-20-58
Ветеринарний відділ та хімреактиви
+380 (50) 452-20-85
Тест-набори для клінічної діагности
+380 (56) 370-38-67
Ветеринарний відділ та хімреактиви
+380 (67) 638-11-37
Тест-набори для клінічної діагности
вул. Ударників, 27, Дніпро, Україна
ПрАТ"РЕАГЕНТ
Роман
+380504522076
Мапа
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0017:00
  • Вівторок
    09:0017:00
  • Середа
    09:0017:00
  • Четвер
    09:0017:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner